De kerkpleinmarkt

De kerkpleinmarkt is sinds de bouw  van De Ark een niet meer weg te denken evenement in de Hervormde Gemeente van Rijssen. Jaarlijks op de tweede zaterdag in september is het op het kerkplein voor de Schildkerk een drukte van belang.

Het hele jaar door zijn een groot aantal vrijwilligers onder aanvoering van Egbert Dasselaar en H. Olthof bezig goederen voor de markt te verzamelen. Wanneer u bruikbare spullen heeft voor de markt belt u dan even naar E. Dasselaar tel. 521384 of met H. Olthof tel. 513777. Graag tussen 13.00 uur en 14.00 uur of tussen 18.00 uur en 19.00 uur. Kleine spullen en boeken kunt u afgeven bij de familie Dasselaar. Ligtenbergerdijk 23.

Zaterdag 10 september jl. is voor de 20e keer de kerkpleinmarkt van de Hervormde Gemeente Rijssen georganiseerd. En met succes. Het was een stralende dag met veel bezoekers en een geweldige netto opbrengst van € 25.500.

Op woensdag 26 oktober is deze opbrengst bekendgemaakt en is aan de diverse doelen een cheque overhandigd. Dit jaar waren er 3 doelen:
De Zwemvereniging Verstandelijk Gehandicapten Rijssen e.o. mocht een cheque van € 4.250 ontvangen. Dit geld willen zij gebruiken om de contributie laag te kunnen houden, de vrijwilligers te binden en materiaal ter ondersteuning bij het zwemmen aan te schaffen.
Een ander goed doel was de Voedselbank Rijssen-Holten. Zij zitten met een gedwongen verhuizing en kunnen het bedrag van € 8.500 daar goed voor gebruiken.
Traditiegetrouw gaat de helft van de opbrengst, dit jaar € 12.750, naar het College van Kerkrentmeesters. Zij gebruiken het bedrag voor een nieuwe geluidsinstallatie en het verbeteren van de TV-voorziening in zowel de Schildkerk als kerkelijk centrum Sion.

Ook in 2017 zal er weer een kerkpleinmarkt georganiseerd worden. De datum is vastgesteld op 16 september 2017.

We danken U hartelijk voor uw bijdrage en betrokkenheid.

Commissie Kerkpleinmarkt

Zie ook foto's kerkpleinmarkt 2016

Voor meer informatie over de kerkpleinmarkt kunt u contact opmemen met Marjan ten Hove  tel: 0548-544530

Vragen kunnen ook worden gesteld via ons vragenformulier. Ga naar