Hoe doe ik doopaangifte?
Neem contact op met de predikant van de wijk waartoe u behoort. (Zie de pagina 'De zes wijken') Zij helpen u graag verder.

Wij willen trouwen
?Met het oog op een trouwdienst dient u tijdig contact op te nemen met de wijkpredikant van de aanstaande bruid. Dit graag vóór alle andere afspraken. Na toestemming door de kerkenraad kunt u voor het reserveren van een kerkgebouw terecht bij mevrouw Zandvoort, tel. 51 97 33.

Ik wil graag iets betekenen voor de kerk.
Klik hier om u aan te melden voor de vacature-/vrijwilligersbank.

Ik wil iets schenken.
U kunt hiervoor contact opnemen met de diaconie als u het aan een goed doel wilt schenken of met de kerkrentmeesters als u het wilt schenken ter instandhouding van onze eigen gemeente (gebouwen, predikanten).

Een legaat schenken.
Indien u het College van Kerkrentmeesters met een legaat wil begunstigen bij testament dient u hiervoor contact op te nemen met een notaris. Deze kan u uitgebreid informeren.
De omschrijving zou als volgt kunnen luiden: ‘Ik legateer vrij van rechten aan het College van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente van Rijssen een bedrag van € ….. om te worden afgegeven zonder kosten, drie maanden na mijn overlijden.’

Zijn mijn giften aftrekbaar?
De Hervormde Gemeente van Rijssen heeft de ANBI-status. Dit betekent dat een gift aan de Hervormde Gemeente fiscaal aftrekbaar is.
Hiervoor gelden wel enkele regels: u moet kunnen bewijzen dat u een gift heeft gegeven (bijvoorbeeld door middel van een bankgiro-overschrijving of een kwitantie van aankoop van collectebonnen) en giften zijn pas aftrekbaar boven een bepaalde drempel. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de belastingdienst.
Als u een gift door middel van een legaat of erfstelling wilt geven (in uw testament), kunt u contact opnemen uw notaris.

Ik wil iets op de website plaatsen.
Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via email: webteam@hervormdrijssen.nl

Ik wil een zaal reserveren.
Heeft u een vergadering of andere kerkelijke samenkomst? Hiervoor kunt u een ruimte reserveren via de zaalagenda.

Ik beheer een deel van de website en loop tegen problemen aan.
U kunt voor ondersteuning contact opnemen met webteam@hervormdrijssen.nl

Ik wil een CD en/of DVD bestellen.
Bestel een CD of DVD van een dienst naar keuze. De kosten voor een CD-opname van alle kerkdiensten zijn € 3,- en een DVD-opname van doop- / trouw- / belijdenis- of bevestigingsdiensten vanuit de Schildkerk zijn € 5,-.

Bel of mail uw bestelling door naar H. Prins, (t) 0548 - 51 30 44

Wat we van u nodig hebben:
Naam:
Telefoon:
Email-adres:

Uw bestelling: vul in van welke dienst u een CD/DVD wilt bestellen.

Kerk: Schildkerk / Sion / De Hoeksteen / De Ark
Datum:
Dienst: morgendienst / middag- of avonddienst
Aantal:

Afhalen:
U kunt uw cd/dvd afhalen op donderdag tussen 19.00 en 19.30 uur bij H. Prins, Lugtigheidstraat 18, tel. 51 30 44

Ik heb zorg nodig.
De diaconie verwijst u, indien u hulp nodig heeft, graag door naar de volgende maatschappelijke zorginstanties:

Carintreggeland
RST Zorgverleners
Stichting Maatschappelijk Werk Noord West Twente
Zorgaccent Thuiszorg